Onze website maakt uitsluitend gebruik van cookies om bezoekersaantallen te tellen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. We zijn wettelijk verplicht daar uw toestemming voor te vragen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord

Strategie

Strategisch plan: begin met het eind voor ogen

De grootste meerwaarde van een strategisch plan is dat er een duidelijk beeld is waar uw organisatie naar toe wil. U weet hoe uw horizon eruit ziet en naar welk punt u toewerkt.

Vragen die beantwoord moeten worden in een strategisch plan gaan over: Wat is mijn visie op de wereld om me heen? Waartoe is de organisatie op aard (missie)? Kiezen we voor kostleiderschap, willen we de productspecialist zijn, of staan we juist dicht bij de klant? Blijft ons huidige businessmodel in tact of moet het roer om? Kortom: allemaal cruciale vragen die de toekomst vastleggen; de piketplaatjes voor de komende jaren zijn geslagen.

Een strategisch plan met ondersteuning van ICSB

Het is voor ICSB bijna dagelijkse kost om samen met klanten dergelijke verstrekkende keuzes te maken. Wij doen dit al meer dan 25 jaar in uiteenlopende sectoren: accountants, bibliotheken, bouw, groothandel, welzijn, woningcorporaties, zorg, etc. Soms is bijvoorbeeld de veranderende concurrentiële context de aanleiding, soms zijn het macro-economische ontwikkelingen, zoals subsidiekranen die dicht gaan, die tot denken aanzetten. Soms zijn er interne oorzaken, zoals geldtekort of voorgenomen fusies.

Bekijk bovenstaande presentatie 'Van een strategisch plan naar een veranderplan'
 

Onze ervaring en expertise vindt u in verschillende boeken, zoals 'Businessmodellen; Focus en samenhang in organisaties' en 'Een praktische kijk op marketing- en strategiemodellen'. Afhankelijk van waar uw organisatie behoefte aan heeft stellen wij een team op dat altijd geleid wordt door een adviseur met meer dan 10 jaar ervaring op directieniveau.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Strategisch plan - het resultaat

Het resultaat is een strategisch plan dat medewerkers richting geeft en mobiliseert. Uw ambitie voor de komende jaren staat vast. Download hieronder mee informatie over onze aanpak van een strategisch plan, of bel ons vrijblijvend op 010 - 452 86 02 en vraag naar Marleen Bekkers of Dorien van der Heijden.

strategisch plan - meer lezen strategisch plan - download strategisch plan - neem contact op strategisch plan - stel een vraag

 

Onze expert(s):

Drs. Marleen Bekkers

Marleen Bekkers is senior adviseur en partner van ICSB Marketing & Strategie. Zij houdt zich met name bezig met strategiebegeleiding en training voor klanten als de DCMR Milieudienst Rijnmond, Meeuwsen ten Hoopen accountants en belastingadviseurs, Centrum voor Dienstverlening (grote welzijnsorganisatie in Rotterdam). Zij werkt graag samen met haar opdrachtgevers om de workshops op maat af t... Meer

Drs. Dorien van der Heijden

Dorien van der Heijden is senior adviseur en partner bij adviesbureau ICSB Marketing en Strategie. In deze functie houdt ze zich bezig met een breed scala aan marketing- en strategieprojecten in opdracht van klanten als Ferney Group, Eneco, CapitalGuards, Netwerk VSP en CROW. Ze heeft ruime ervaring met het op maat ontwikkelen van workshops en met het begeleiden van uiteenlopende groepen bij he... Meer
Zie ook

Bel Marleen of Dorien

010 - 452 86 02


Stel direct een vraag

Copyright © 2016 - 2016 ICSB

Created by Ecreation 2011 - 2016

http://www.icsb.nl/nl/strategie-planning/advies/strategisch-plan-begin-met-het-eind-voor-ogen